content creatie

Als het gaat om content creatie, nemen wij een unieke positie in. Wij kennen uw markt, beschikken over schrijvers die uw markt kennen en hebben eigen media om snel uw boodschap te verspreiden.

Nu een gesprek aanvragen

Hoe wij content maken?

Iedereen kan een stukjes schrijven, maar content maken die raakt, die effectief is en consistent, dat is een vak. Ons vak.

Je weet wat je wilt vertellen, aan wie en wat die doelgroep met die informatie moet gaan doen. Maar nu komt puntje bij paaltje; hoe zorg je dat die boodschap ook op de juiste manier overkomt? Hoe garandeer je dat de boodschap aansluit bij je marketingstrategie, hoe zorg je voor continuïteit. En hoe zorg je dat je opvalt in het content geweld dat op je doelgroep afkomt. Kortom: hoe realiseer je effectieve content creatie?

Laat ons unieke content voor je schrijven!

Magenta Communicatie is opgezet door een journalist en onze basis is nog altijd; het maken van oprechte, inhoudelijke en goed leesbare content of storytelling. De beste content is nog altijd nieuwswaardige content, short copy, een blog, persbericht, een reportage, een video, een animatie, een factsheet of whitepaper. Een paar voorbeelden voor hoe u de boodschap naar uw doelgroep over kunt brengen. Het kan allemaal (en nog veel meer overigens) als het de boodschap tussen u en uw doelgroep maar duidelijk overbrengt.

Hoe wij content maken?

Content creatie is in onze ogen dan ook het volgen van de juiste stappen: goed nadenken over de boodschap, hoe die te verpakken en via welke kanalen je die vervolgens wegzet. En te analyseren wat het resultaat is en hoe dat eventueel valt te verbeteren. Volgens ons vierstappen-plan:

01.

Concept

02.

Creatie

03.

Distributie & bereik

04.

Optimalisatie

Het maken van goede content is niet zo makkelijk als het lijkt.

Veel marketeers willen graag content maken en schrijven kost niks, zo lijkt het, en je kunt het nog gratis kwijt ook op social media. Maar als het kwalitatief niet goed is, niet optimaal aansluit bij de behoefte van de organisatie, het door tijdgebrek bij een eenmalige actie blijft, dan is het effect averechts. We hebben allemaal een stem, maar goed zingen vereist training, inzicht, ervaring en niet te vergeten talent.

Magenta Communicatie beschikt over een ervaren team aan contentcreators met een deels journalistieke, deels marketing achtergrond. En we garanderen continuïteit: een vast communicatieschema volgens een contentkalender, Hierin leggen we vast wie welke content wanneer via welk kanaal verspreid. Zo weet je precies welke content er op welke dag moet worden gecreëerd en in welke vorm. Of dat nou een blog is of een whitepaper, een video of een serie tweets. En daarnaast is er ruimte voor snel schakelen bij calamiteiten. Waarbij onze journalistiek basis ons, evenals de opdrachtgever meer dan eens van pas is gekomen.

alle expertise in huis

Naast ons vaste team van contentcreators kijken we per opdracht welke expertise nodig is en schakelen daar waar nodig een specialist uit ons netwerk bij. Voor het maken van videocontent, webteksten of branchegericht.

Soms is het nodig de content te verfraaien of te designen, ook daarvoor beschikt
Magenta Communicatie over eigen vormgevers.

Wij werken samen met

Laten we gaan samenwerken

Benieuwd hoe ons team voor u aan de slag gaat? Bekijk vooral online vast onze marketing oplossingen om een idee te krijgen van onze werkwijze! Ook kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met ons kantoor in Nijmegen. We helpen u graag geheel vrijblijvend verder met al uw vragen en opmerkingen.

Locatie

Magenta Communicatie
Kerkenbos 1015L
6546 BB Nijmegen

Tel: 024-3454150
E-mail: info@magentacommunicatie.nl