Social media marketing

Social media platforms zijn een onmisbaar onderdeel van elke gezonde marketing-mix

Nu een gesprek aanvragen

Social media platforms zijn een onmisbaar onderdeel van elke gezonde marketing-mix

Magenta Communicatie was vanaf het begin gefascineerd door de opkomst van deze user generated communicatiekanalen. Vanuit onze journalistieke en communicatieve bril boden en bieden social media grote mogelijkheden om je marketingboodschap te versterken. Altijd in combinatie met andere online tools en mogelijk aangevuld met offline marketing.

Ten eerste maakt social media het mogelijk om in contact te komen met een specifieke doelgroep. Fraaie graphics met leuke anekdotes, interessante links en spannende verhalen kunnen de oorzaak zijn van veel exposure bij (potentiele) klanten, collega ́s en concurrentie.

Daarnaast kan social media marketing leiden tot succesvolle branding, awareness of event/actiemarketing. Social media is een goede plek om naamsbekendheid te genereren. Door spraakmakende content te ontwerpen, waarin deze unieke kenmerken terugkomen, is het goed mogelijk dat mensen de content gaan delen of erop reageren.

Ook blijkt social media uitermate geschikt voor een dialoog met je doelgroep of klantenkring.

Deze kanalen bieden een snelle service via chats, livestreams of een snelle response. Hierdoor kan de loyaliteit, geloofwaardigheid en klanttevredenheid versterkt worden.

Tot slot zorgen social media voor engagement, meer betrokkenheid en een hoger bereik, zeker omdat social media de mogelijkheid biedt om makkelijk content te delen. Dat betekent meer websitebezoekers en prospects.

Het is dus zeker aan te raden om social media in te zetten als marketingtool; groter bereik, meer betrokkenheid, betere service en het biedt de mogelijkheid om campagnes te richten op een specifieke doelgroep. Dit kan leiden tot meer exposure en een hogere omzet.

 

De wereld van social media veranderd voortdurend. Het ene platform groeit of daalt in populariteit, elk kanaal heeft zijn eigen doelgroepen en tone of voice. De ranking van berichten kan ineens wijzigen.

Het succes in het gebruik van social mediakanalen zit hem in het inzetten van eerlijke, onderscheidende content. Het consequent blijven aanbrengen van nieuwe posts. Gekoppeld aan het inzetten van de juiste social media die aansluiten bij de boodschap en de doelgroep. Het maken van scherpe content die direct aanspreekt is essentieel. Gecombineerd met kennis van de verschillende social media. Hoe waarderen ze verschillende bijdragen? Wie krijgt je boodschap te zien? Hoe kun je je bereik multiplyen? Hoe bouw je een audience op?

01.

Concept

02.

Creatie

03.

Distributie & bereik

04.

Optimalisatie

Voor ons zijn social media altijd een middel.

doel is altijd het bereiken van de geformuleerde marketingdoelstellingen. Meestal maken social media dan ook onderdeel uit van een afgewogen mediamix. Via de contentkalender zorgen we voor een continue stroom aan relevante posts, vaak gekoppeld aan de website, andere onlinekanalen, websites, blogs, videokanalen. We monitoren de berichten en de kanalen, analyseren wat werkt en bouwen door op die kennis. Zo verhogen we bereik, zichtbaarheid en het succes van uw marketing-communicatie plan.

We geven regelmatig trainingen om medewerkers van organisaties te trainen in het gebruik van social media. Zakelijk, privé en ook voor het grijze vlak daartussen.

Benieuwd hoe wij dit aanpakken?

Benieuwd hoe ons team voor u aan de slag gaat? Bekijk vooral online vast onze marketing oplossingen om een idee te krijgen van onze werkwijze! Ook kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met ons kantoor in Nijmegen. We helpen u graag geheel vrijblijvend verder met al uw vragen en opmerkingen.

Wij werken samen met

Laten we gaan samenwerken

Benieuwd hoe ons team voor u aan de slag gaat? Bekijk vooral online vast onze marketing oplossingen om een idee te krijgen van onze werkwijze! Ook kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met ons kantoor in Wijchen. We helpen u graag geheel vrijblijvend verder met al uw vragen en opmerkingen.

Locatie

Magenta Communicatie
Kerkenbos 1015L
6546 BB Nijmegen

Tel: 024-3454150
E-mail: info@magentapublishing.nl